Der er rigtig mange, der efterhånden sværger til cloud-løsninger som Dropbox, Docs og OneDrive, når de skal gemme deres filer et sikkert sted. Men prøv for en stund lige at se bort fra disse, og se i stedet for efter en server, der kan kontrollere det hele inhouse, således at du selv har fuld kontrol. Med den helt rette NAS (Network Attached Storage) server kan du simpelthen skabe din helt egen cloud-løsning derhjemme. Det er genialt og ekstremt smart, da du selv kan varetage det hele, hvis du føler behov for større kontrol af egne ressourcer.

Glem alt om eksterne servermiljøer

Har du ikke særlig stor tiltro til eksterne servere og udbydere heraf, er din egen cloud-løsning lige præcis det, der kan give dig ro i sindet, så du sover godt om natten. Ofte drejer forbruget om så mange gigabyte, at det slet ikke giver mening at synkronisere data online på en fildelingstjeneste som førnævnte, der er populære blandt den knap så kræsne forbruger, der bare ønsker en nem og tilgængelig løsning. Ønsker du virkelig at gøre noget ud af det, er en NAS server pro vejen frem. Med denne form for egen lokale cloud server sætter dit eget netværk hastigheden for, hvor hurtigt det skal gå. Desuden har du helt selv indflydelse på sikkerheden, så du ikke skal sætte din lid til andre.

NAS servere er stadig in

NAS, eller netværkslagerenhed, som den også kaldes, er stadig i høj grad in hos fagfolk og IT-connoisseurs, som vil have creme de la creme inden for server hosting og deling af data og filer. Det er særligt producenter som Synology, QNAP, Netgear, Seagate og en håndfuld til, der sidder tungt på de bedste NAS servere på markedet lige nu. De varierer meget i prisklasse og kan findes til både virksomheder såvel som til private. Nutidens servere kan meget mere end agere lager for dine data og filer, da flere af de lidt mere pricy udgaver kan fungere som projektor og streame i sublim kvalitet. Har du behov for en server, der kan lidt mere, er de selv i de lavere prisklasser ganske habile til centralisering af stort alle former for IT og styring, du har i hjemmet.

Perfekt til virksomheder med særlige ønsker og behov

En NAS server er som sagt for feinschmeckeren, der har forstand på IT. Skal du selv varetage driften heraf, er det klart, at det forudsætter, at du er kyndig. Skal din virksomhed have NAS servere, kan de også bruges til print- og filserver og ikke mindst som backup, hvis du nu har to servere inhouse. Her er også mulighed for virtualisering af den fysiske server, hvilken kan tilgås fra flere klienter, der for eksempel er på farten og har behov for adgang til firmaets filer. Har du behov for kontrol og sikkerhed inhouse, er en NAS server der perfekte valg, du med garanti bliver glad for. Husk, at der nok skal være en i firmaet, der har styr på at drifte den – det kan være kompliceret.

Skriv et svar