Har du en drøm om at lancere din egen webshop, eller er du blot ivrig efter at teste dine evner ift. at kode og opsætte din egen hjemmeside? Så skal du huske at gøre dig overvejelser om, hvilken server du skal bruge. I denne artikel gennemgår vi nogle af de ting, du skal være opmærksom på, inden du træffer det endelige valg.

Overvej, hvad du skal bruge servere til

Inden du springer ud i tilværelsen som hjemmesideejer, er det meget vigtigt, at du kortlægger, hvad dine behov egentlig er. Der er trods alt forskel på, om din hjemmeside blot er et lille hobbyprojekt eller et storstilet projekt med meget og tung kode, som gerne skulle lokke mange brugere til. Er websitet udelukkende en mindre nebengesjæft, kan en mindre ressourcekrævende løsning sagtens gøre det; eksempelvis webhosting på en shared server hos et af de mange hostingfirmaer, der tilbyder billig og pålidelig hosting.

Omvendt kan det blive nødvendigt at investere i serverudstyr eller købe sig til en plads på en dedikeret server som fx en server pro, såfremt du stiller store krav til din hjemmeside rent funktions- og brugermæssigt. Har du fx planer om et internationalt site med mange indbyggede funktioner, gør du klogt i at tage et kig på en mere omfattende serverløsning, der kan håndtere mange besøgende, krævende brugeradfærd og/eller komplicerede funktioner.

Kortlæg dit budget

Når alt kommer til alt, handler dit valg af serverløsning oftest om én ting: prisen. Selvom det naturligvis ville være rart at have den bedste løsning, er det desværre ikke altid, at budgettet kan bære den løsning, du ellers havde udset dig. Sørg derfor altid for at have vished om, hvor meget du kan afsætte til købe af serverydelser, så du ikke springer banken. Prisen vil naturligvis variere, alt efter om du vælger en delt eller dedikeret, virtuel eller fysisk server. Find mere information om priserne på såvel fysiske som virtuelle servere her.

Tænk på dine fremtidige behov

Med ovenstående overvejelser på plads er du sådan set næsten klar til at vælge den løsning, der passer bedst til dine behov. Vil du være helt sikker på, at du træffer det rigtige valg, er det dog en rigtig god idé at forsøge – så vidt muligt – at kortlægge dine fremtidige behov. Selvom du måske ikke forventer nogen nævneværdig trafik de første 2, 3 eller 4 år, kan behovet for en mere omfattende serverløsning opstå fra den ene dagen til den anden. Vælger du en skalérbar løsning, sparer du dig selv for en masse tid og besvær. Du slipper nemlig for at skifte udbyder og de udfordringer, der følger med. Tilbyder din udbyder en fleksibel op- og nedskalering, kan du let og gnidningsfrit vælge en større eller mindre løsning, som matcher dine konkrete behov, da disse sjældent er de samme.

Ønsker du at læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge din kommende eller nye serverløsning, har DanDomain lavet et godt indlæg omkring emnet. Læs mere her, og bliv klogere på andre forhold, du bør overveje.

Skriv et svar