Softwareforsker Andrzej Wasowski siger, at der i dag efterhånden er opstået et større problem inden for software-branchen. Problemet er, at der bliver produceret for meget software – altså koder – i forhold til, hvor mange programmører der er til rådighed til at håndtere og bearbejde dem. Desuden mener han, at der skal sættes fokus på, at man ikke skal smide velfungerende softwares ud og erstatte dem med nye, og derfor, at der skal gøres op med brug-og-smid-væk kulturen indenfor software-branchen, så man på den måde kan mindske første nævnte problem.

Det er et problem indenfor software-branchen, at der konstant sker en udskiftning af kode, og at der konstant sker tilføjelser. Det skaber overarbejde for programmørerne, og det bliver noget nær umuligt for dem at nå at vedligeholde det hele. I stedet bør man fokusere på at vedligeholde den nuværende kode, da den fungerer ganske udmærket. Når det er sagt, betyder det ikke, at man ikke bør videreudvikle koden, det er altid en god ide, men derimod er det sjældent en god ide, at skifte den nuværende kode ud, når den er velfungerende.

Det som professor Andrzej Wasowski vil frem til, er, at man bør udnytte den eksisterende kode, og at man ikke behøver at genskabe, for at udvikle koden. Man skal altså blive bedre til at tænke kreativt omkring den nuværende kode, i stedet for at erstatte den, hver gang man kommer på en ny ide.

Ikke nok viden indenfor vedligeholdelse af software 

Grunden til at koden konstant bliver skiftet ud og smidt væk, fordi der ikke er viden og ressourcer nok til at holde den nuværende kode ved lige, og derfor er det bare nemmere at skabe en ny og smide den gamle væk. Problemet med det er bare, at der går en masse viden og kreativitet tabt, når det hele bare går ud på at komme fremad, og skabe nyt.

I stedet for at fokus ligger på at komme fremad hurtigst muligt, er det bedre at forske i at kunne vedligeholde den nuværende kode, så man kan bibeholde gammel vide, og samtidig tilføje ny med tiden. På den måde ville man få en velfungerende kode, som ville være mere værd, end hvis man konstant skiftede ud. Det er selvfølgelig vigtigt at huske på, at koder der ikke fungerer, skal kasseres, og udskiftes.

Nogen af de gode grunde til at bibeholde gamle softwaresystemer og samtidig forske i udviklingen af dem, er, at når man som programmør kommer ud til en gammel software, så er det muligt for både gamle og nye programmører at forstå koden, og der ville være mulighed for at bygge broer mellem gammel og nye softwares. Det bør altså være et mål, at fokusere på at modernisere den nuværende gamle kode, så alle programmører har mulighed for at forstå dem og arbejde på og med dem.

Faget mangler nye programmører 

Uanset hvad, er der mangel på programmører, men det er desværre svært at få folk til at tage uddannelsen, da definitionen på software hurtigt kan blive abstrakt. Derfor er det vigtigt, at få formuleret det enkelt og konkret til almindelige mennesker, så der opstår forståelse og måske interesse indenfor faget.

Skriv et svar