Vi lever i en digitaliseret verden, hvor meget foregår over mobilen samt computeren, og den udvikling går nok kun en vej. I de senere år har rigtig mange virksomheder haft fokus rettet mod mobilen, eftersom de mange smartphones har medvirket til, at forbrugerne nu er yderst interesseret i små spil og andet smart, som de kan lave på deres mobil, når de skal slå tid ihjel, eller når de har brug for lidt underholdning i hjemmet.

Vækst på markedet inden for mobil-apps

Virksomheder har et større fokus på området, og det er ikke uden grund. Der er de foregående år blevet fremvist tydelig vækst inden for området, og der har på verdensplan været en vækst i forhold til downloades på 15 procent fra 2015 til 2016. I samme periode steg tidsforbruget med 25 procent, og disse tal fortæller med tydelighed, hvilken retning forbrugerne bevæger sig i. Den øget udvikling i tidsforbrug og downloades har betydet, at omsætningen i App Store er steget med 40 procent, hvilket fremgår her i en rapport fra App Annie. I rapporten fremgår det endvidere, at de forskellige app-udbydere i 2016 fik udbetalt 35 milliarder dollars, som svarer til 245 milliarder danske kroner, hvilket vidner om en årsværks på 40 procent. De svimlende mange penge betyder, at der fortsat vil være stor opmærksomhed fra virksomhederne på markedet, og det hele tyder på, at det nye år kommer til at føre mange nye apps med sig, hvilket man som forbruger kan se frem til med stor glæde.

De mange spil trækker størst omsætning

Forbrugerne har vist stor interesse for diverse spil, og det kan der være flere grunde til. Mange vælger nemlig at bruge lidt penge på et sjovt spil, der kan slå tiden ihjel, mens man kører i bus, tog eller blot venter på at nå frem i køen diverse steder. Ydermere er der også mange, som nyder de forskellige spil-apps i hjemmet, når de har brug for lidt underholdning i en ellers travl hverdag.

Ifølge rapporten fra App Annie kom 75 procent af App Stores omsætning fra spil, mens spil stod for 90 procent hos Google Play. I forhold til antallet af anvendte apps som forbrugeren bruger i løbet af dagen, så er dette tal helt oppe på 30, men hvilke apps bliver brugt mest, og hvilke generer mest omsætning?

Top 5 over downloadede apps

  1. Facebook
  1. Whatsapp
  1. Facebook Messenger
  1. Instagram
  1. Snapchat

Ud fra dette kan det altså hurtigt konkluderes, at de mest brugte apps er dem, som har forbindelse til de sociale medier. Vi vil gerne være opdateret omkring vores omverdenen hele tiden, og det har disse apps til mobilen altså hjulpet gevaldigt med.

Top 5 over apps der lavede mest omsætning

  1. Spotify
  1. LINE
  1. Netflix
  1. Tinder
  1. HBO NOW

De fem mest omsættende apps er taget ud fra App Store og Google play.

Der har været en utrolig stigning i apps, og ud fra tendensen i samfundet på nuværende tidspunkt må det antages, at stigningen vil fortsætte yderlig de næste år.

Skriv et svar